Accommodatie

Na de sluiting van basisschool Sluis XIII in 1992 is door het buurtschap Sluis XIII het school- en kerkgebouw omgebouwd tot Buurthuis "De Smelen". De opening vond plaats in 1994.

Waar vroeger de klaslokalen waren, bevindt zich nu een multi-functionele ruimte met bar en achter de bar is een grote keuken met een vaatwasser. Verder zijn er heren- en damestoiletten en een invalidentoilet.

In het achterste gedeelte van het gebouw bevindt zich het voormalige kleuterlokaal. In 1998 heeft de verbouwing van de bovenverdieping van het voormalige kleuterlokaal ervoor gezorgd dat deze ruimte is aangeboden als groepsaccommodatie.

De benedenverdieping van de groepsaccommodatie is voorzien van een keuken met gasfornuis, oven, twee koelkasten, vriezer, serviesgoed, pannen en bestek en twee toiletten.
De bovenverdieping bestaat uit een grote- en kleine slaapzaal en sanitaire voorzieningen. De grote slaapzaal is geschikt voor 40 personen en er bevinden zich 2 douches, 2 toiletten en 4 wastafels.

De groepsaccommocatie is het gehele jaar te huur, zie verhuur.

Op het perceel van "De Smelen" bevindt zich een groot openbaar speelveld met twee goals, diverse speeltoestellen en twee jeu de boules banen. Eind 2005 is op het perceel van "De Smelen" een nieuwe bergruimte/fietsenstalling geplaatst.